5.jpg


Voor educatieve doeleinden verzorgen wij kinderboererijen op locatie. Voor meer informatie kijkt u opWij zijn lid van de Vereniging van Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren

Bijen zorgen voor 80% van alle bestuiving in de wereld, de overige 20 % doet de wind samen met andere dieren. In de zoektocht naar stuifmeel en nectar kunnen we onze bijen zeker een handje helpen. Wist u dat een derde van al ons voedsel ontstaat door de bestuiving van bijen? Veel vruchten, groenten en granen zullen verdwijnen als de bijen geen voeding meer krijgen en niet meer kunnen bestuiven. Om de bijen tegemoet te komen in hun voeding hebben wij een kruidenstrook aangelegd.

In de bloeiperiode zullen er een 40-tal in het wild levende bijensoorten en andere nuttige insecten, zoals lieveheersbeestjes, zweefvliegen of gaasvliegen langs trekken. Ook zullen er meerdere mooie vlinders op af komen. Hieronder leest u hoe we dat hebben gedaan en van welke zaden wij gebruik hebben gemaakt. We hebben ook foto’s van de bloemen met uitleg vermeld zodat u op zoek kan gaan als de bloemen zijn uitgekomen. Het zal een waar insectenwalhalla worden, daar wordt toch iedereen gelukkig van? Wij hebben gebruik gemaakt van Bio-Ron Multi mengsel 2 (Tubinger) Blije bijen zaden - nectar bloemen en kruiden. Dit is een 1 jarig mengsel. U kan dit bestellen via Dierenwerkplaats.Bijen zorgen voor 80% van alle bestuiving in de wereld. Om ze te helpen leggen wij bijenstroken aan en leveren we hiervoor de bonodigdheden. Lees meer...Copyright © 2019 dierenwerkplaats.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Hier kunt u onze algemene voorwaarden downloaden